ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024

Αγαπητοί γονείς,

Η νέα χρονιά στο παρκέ ξεκινάει στις 4 Σεπτεμβρίου!

Για τις νέες εγγραφές  δηλαδή για παιδιά και γονείς που θέλουν να έρθουν στον σύλλογο  για πρώτη φορά και να μας γνωρίσουν, μπορούν να ενημερωθούν στο τηλέφωνο 6997 062 691 μετά τις 21 Αυγούστου.

Δικαίωμα εγγραφής στην ακαδημία μας έχουν παιδιά που είναι γεννημένα τα έτη 2008 έως και 2019.

Σας παρουσιάζουμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα όλης της χρονιάς καθώς και τα νέα τμήματα του συλλόγου μας με τα ήδη υπάρχοντα παιδιά της χρονιάς που μας πέρασε.

Τα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου έχουν φτάσει τα  19 και περιμένουμε να γίνουν 20 αφού θα δημιουργηθεί νέο τμήμα με αρχάριους αθλητές γεννημένους τα έτη 2014-15-16.

Το πρόγραμμα του συλλόγου ανακοινώνεται νωρίς , έτσι ώστε οι γονείς να κανονίσετε τις υπόλοιπες δραστηριότητες των αθλητών για να μπορούν να παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες προπονήσεις και αγώνες.

Τα τμήματα χωρίστηκαν με βάση τις ηλικίες και την δυναμικότητα των παιδιών στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Ο διαχωρισμός των τμημάτων έγινε με την συγκατάθεση και απόφαση όλων των προπονητών του σωματείου για όλους τους αθλητές μας.

Τα τμήματα δεν θα υπερβαίνουν τους 15- 16 αθλητές και όπου υπάρχουν λιγότεροι αθλητές σε κάποια τμήματα θα προστεθούν νέες εγγραφές ίδιας δυναμικότητας.

Βρίσκετε το τμήμα στο οποίο εντάσσεται ο αθλητής και κατόπιν βλέπετε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα  τις ημέρες και τις ώρες προπόνησης.

Η μέρα έναρξης της ακαδημίας είναι Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.  Η Εβδομάδα 4-8 Σεπτεμβρίου είναι η λεγόμενη μεταβατική για να δούμε σε πρώτη φάση την προσέλευση των παιδιών. Αν απουσιάζετε εκείνη την εβδομάδα καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε στις υπάρχουσες ομάδες viber. Θα δημιουργηθούν και νέες ομάδες viber μέσα στον μήνα για την καλύτερη ενημέρωση σας. Η γραμματεία θα είναι ανοιχτή εκείνες τις ημέρες για πληροφορίες  σχετικά με το οικονομικό κομμάτι.

Σάββατο 9 –  Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου η ακαδημία θα παραμείνει κλειστή και από Δευτέρα 11 του Σεπτέμβρη μπαίνουμε κανονικά στο εβδομαδιαίο  πρόγραμμα.

Σάββατα και Κυριακές οι προπονήσεις ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΟ ΩΡΑΡΙΟ, (όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια) και τα τμήματα θα προπονούνται ανάλογα με τις ανάγκες του γηπέδου και των προπονητών.  Η ενημέρωση του προγράμματος θα γίνεται το αργότερο κάθε Πέμπτη. Ο λόγος που μπορεί να καθυστερεί το πρόγραμμα είναι τα αργοπορημένα ωράρια των εκτός έδρας αγώνων από τις αντίπαλες ομάδες καθώς και η διαδικασία εύρεσης φιλικών αγώνων για όσο το δυνατόν περισσότερα  τμήματα.

Λόγω της αύξησης του αριθμού των αθλητών και κατ επέκταση των τμημάτων, σας ενημερώνουμε οτι με την παρέμβαση του προέδρου κ Μουλαρά Ανδρέα, θα πραγματοποιούνται προπονήσεις και στο 25 δημοτικό σχολείο. Το σχολείο βρίσκεται πάνω από το γήπεδο του Αχιλλέα στα 50 μέτρα, από την πλευρά του παρκινγκ του γηπέδου. Όπως θα δείτε και στο πρόγραμμα τις καθημερινές, θα προπονούνται συγκεκριμένα τμήματα στο σχολείο, αλλά Σάββατο ή Κυριακή θα γίνεται ένας κύκλος μεταξύ των τμημάτων που θα προπονούνται στο συγκεκριμένο σχολείο. Η έναρξη των προπονήσεων στο 25ο  δημοτικό θα γίνει  με την έναρξη των σχολείων, οπότε την πρώτη εβδομάδα όλες οι προπονήσεις θα γίνουν στο κλειστό γήπεδο του Αχιλλέα κανονικά. Όπως θα δείτε και στο πρόγραμμα έχει βγει ένα πρόγραμμα για τις 4-8 Σεπτεμβρίου και ένα άλλο πρόγραμμα που θα το τηρήσουμε για όλη τη χρονιά από τις 11 Σεπτέμβρη και μετά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚA:

 1. Το τμήμα των κοριτσιών χωρίστηκε οπότε από την νέα χρονιά θα υπάρχουν 3 τμήματα: α) ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ  β) ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ και γ) ΠΡΟΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. Θα τα βρε’ιτε όλα αναλυτικά στο πρόγραμμα.
 2. Όλα τα τμήματα θα κάνουν τουλάχιστον 4 προπονήσεις εβδομαδιαίως εκτός από τα τμήματα ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ γεννηθέντες 2018-19 και  ΑΗΔΟΝΙΑ 2016-17. Το τμήμα χελιδόνια από 2 προπονήσεις που έκαναν την  περσινή χρονιά  ίσως κάνουν 3 και τα ΑΗΔΟΝΙΑ από 3 ίσως κάνουν 4 μετά την συγκατάθεση των γονέων όταν θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις.
 3. Το τμήμα προσχολικής ηλικίας θα συνεχιστεί και θα υποδεχτούμε παιδιά γεννημένα μόνο τα έτη 2018-2019! 
 4.  Επρόκειτο να γίνει ένα νέο τμήμα με αρχάρια παιδιά γεννημένα τα έτη 2014-2015-2016.
 5.  Οι αθλητές που είναι γεννημένοι το 2008 και θα στελεχώσουν τα 2 τμήματα των παίδων του σωματείου, θα χωριστούν την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας από τον coach Κατσιά τον coach Μάτκα  και τον coach Μπαχάρογλου, που θα ξεκινήσουν 21 Αυγουστου. Οι ωρες των προπονήσεων θα σας ανακοινωθούν στις ομάδες viber.  ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΣΘ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ 2 ΤΜΗΜΑΤΑ,  «ΠΑΙΔΙΚΟ COACH ΚΑΤΣΙΑΣ»  ΚΑΙ «ΠΑΙΔΙΚΟ COACH  ΜΑΤΚΑ». ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ  ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Για να χτιστεί από τώρα η σωστή νοοτροπία και η προσωπικότητα των αθλητών μας, δημιουργήσαμε τον δεκάλογο του αθλητή! Μαζί με την συμβολή των γονέων  λοιπόν θέλουμε οι αθλητές να τηρούν τα εξής:

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ:

 1.  Οι αθλητές έρχονται  πάντα με καθαρά παπούτσια από το σπίτι.  Αθλητής που δεν θα έρχεται με αθλητικά παπούτσια δεν θα συμμετέχει στις προπονήσεις.
 2.  Στην τσάντα μας έχουμε πάντα πετσέτα , παγούρι με νερό (υπάρχει ψύκτης) και τα αθλητικά μας παπούτσια και μια δεύτερη φανέλα για να αλλάξει ο αθλητής μετά το πέρας των προπονήσεων. Όλοι οι αθλητές αλλάζουμε αυστηρά στα αποδυτήρια. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ .Ακόμα και οι μικροί αθλητές με την βοήθεια των γονέων να αλλάζουν στα αποδυτήρια.
 3. Οι αθλητές να φορούν τα μπλουζάκια προπόνησης που θα προμηθευτούν από τον σύλλογο και τις στολές του αγώνα.
 4.  Οι αθλητές περιμένουν υπομονετικά και ήσυχα στους πάγκους που ορίζουν οι προπονητές ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΠΑΛΕΣ 
 5.  Αθλητής που δεν συμμετέχει σε προπονήσεις και απουσιάζει από αγώνες  τακτικά, θα αντικαθίσταται από άλλο παιδί. Αν υπάρξει απουσία τελευταίας στιγμής κυρίως σε αγώνα, οι γονείς  ή οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν εγκαίρως τους προπονητές τους.
 6. Όλοι οι αθλητές έρχονται 10 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της προπόνησης. 15 λεπτά νωρίτερα σε φιλικό αγώνα και 45 λεπτά νωρίτερα σε επίσημο αγώνα τουρνουά -πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ.
 7.  Μετά το τέλος της προπόνησης, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν καθαρό τον χώρο των αποδυτηρίων και να μην μένουν εκεί για αρκετή ώρα μετά το πέρας των προπονήσεων και των αγώνων.
 8. Μετά την προπόνηση ή τον αγώνα πλένουν τα  χεριά με ΚΡΕΜΟΣΆΠΟΥΝΟ καθώς φεύγουν από το γήπεδο.
 9.  Αθλητής που δεν σέβεται προπονητές και συμπαίκτες και συνεχίζει να δημιουργεί εντάσεις μετά από συστάσεις  (στον ίδιο και στους γονείς του), θα απομακρύνεται από τον σύλλογο.
 10.  Κατά την διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων οι αθλητές να ακούν μόνο τον προπονητή τους. Να μην κοιτούν τους γονείς στην κερκίδα. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ. Για οτιδήποτε θελήσουν οι γονείς , οι προπονητές είναι στη διάθεση τους για να συζητήσουν ότι τους απασχολεί. Για την καλύτερη απόδοση και  συγκέντρωση των αθλητών καλό θα ήταν να μην παρευρίσκεστε συνέχεια στις προπονήσεις εκτός αν υπάρχει λόγος μετακίνησης.

Η φιλοσοφία της ακαδημίας μας βρίσκεται στη φράση:

» Να λατρέψουμε το basketball, να παίξουμε και να χαρούμε το παιχνίδι  σαν παιδιά , να μάθουμε το άθλημα μεγαλώνοντας και στην πορεία ο αθλητισμός να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας ,μέχρι τα βαθιά μας γεράματα»

 

Να έχουμε μια δημιουργική χρονιά χωρίς τραυματισμούς!

Θα έρθουν νίκες, θα έρθουν ήττες και φτου πάλι από την αρχή. 

Η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματάει γιατί αλλιώς τότε μόνο αποτύχαμε.

 

Με εκτίμηση

Ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας

Μπαχάρογλου Πάνος

 

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024:

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΤΜΗΜΑΤΑ 2023-24

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 4-8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:

Για τον λόγο οτι δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας ακόμα  το 25 δημοτικό Σχολείο την εβδομάδα που ξεκινάμε, όλες οι προπονήσεις θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Αχιλλέα Τριανδρίας.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4-8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ – ΜΟΝΟ ΓΙΑ 4-8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!

 

ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 

Το επίσημο πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ